Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g d'eau minérale
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de farine de blé complet T 150
- 100 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 7 g de sel
- 3 c. à soupe de graines variées (lin, sésame, tournesol, courge, pignons)
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3685 kJ / 868 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 176 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4h 15 min
Pain maison au maïs
2j 30 menit
Pain noir aux graines
2h 45 min
Baguette viennoise
2j 30 menit
Pain au levain
17 Std.
Sandwichs de spaghetti légumes
1j
Crackers multicéréales
3sa
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Petits pains de seigle
12 Std.
Pain de campagne en cocotte
2j 10 menit
Brioche au lait de coco
3h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40 min