![Pain complet vapeur Pain complet vapeur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/36aca502705f1bc692daa69ec0b58013/Derivates/ae284f431f520408292e815a67ae56c22b85dd8e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g d'eau minérale
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g de farine de blé complet T 150
- 100 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 7 g de sel
- 3 c. à soupe de graines variées (lin, sésame, tournesol, courge, pignons)
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3685 kJ / 868 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 176 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4sa 15 dk
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Pain aux céréales, abricots et figues
2 Std. 15 Min
Miche de petit épeautre
3sa 35 dk
Pain complet
16 godz.
Pain de seigle
4h 10min
Pain aux pruneaux
1 Std. 45 Min
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Pain maison au maïs
2sa 30 dk
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3sa 20 dk
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min