Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 220 g de farine de blé
- 700 g de lait entier
- 2 c. à soupe de rhum
- 30 g de beurre demi-sel, en dés et un peu pour le moule
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2862 kJ / 684 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Riz au lait crémeux
1h 15min
Gâteau breton aux pruneaux
12sa
Far breton aux pruneaux
2h
Far breton aux pruneaux
1h
Far aux pruneaux
1 godz. 35 min
Far aux pommes
1h
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far aux pruneaux
1h 5min
Gâteaux de semoule aux raisins
5 Std. 15 Min
Gâteau de semoule
2h 45min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Pâté aux prunes
1h