Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 220 g de farine de blé
- 700 g de lait entier
- 2 c. à soupe de rhum
- 30 g de beurre demi-sel, en dés et un peu pour le moule
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2862 kJ / 684 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Gâteaux de semoule aux raisins
5h 15min
Flan pomme-coco
55 min
Far aux pruneaux
1h 5min
Gâteau de semoule
2h 45min
Far breton aux pruneaux
1h
Far aux pruneaux
1h 35 min.
Riz au lait crémeux
1h 15min
Œufs au lait au caramel
55 min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Far breton aux pruneaux
2h
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min
Far aux pommes
1h