Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 600 g de lait
- 80 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 558 kJ / 133.4 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 61.6 mg
Alternatywne przepisy
Crème au chocolat, lait de coco et granola
3h
Crème au chocolat
3h 25min
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Gâteau aux blancs d'œufs
35 min
Crème dessert à la vanille
3sa 40 dk
Flan pâtissier feuilleté
7 Std. 40 Min
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15 min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Riz au lait crémeux
1h 15min
Crèmes au chocolat light
1h 25min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Crème dessert saveur madeleine
20 min