
Urządzenia i Akcesoria
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
Mini bezy Pavlova
-
300 g cukru
-
180 - 190 g białek (z 6 jajek, rozm. M), w temp. pokojowej
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka białego octu winnego (patrz wskazówka)
Krem Oreo®
-
100 g ciastek Oreo® plus dodatkowo 6 ciastek do dekoracji
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 - 200 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
50 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
559.2 kcal /
2339.7 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
29.6 g
Węglowodany
69 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Sód
281.9 mg