Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami

Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami

4.5 666 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
6 sztuk

Składniki

Mini bezy Pavlova
  • 300 g cukru
  • 180 - 190 g białek (z 6 jajek, rozm. M), w temp. pokojowej
  • 1 szczypta soli
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka białego octu winnego (patrz wskazówka)
Krem Oreo®
  • 100 g ciastek Oreo® plus dodatkowo 6 ciastek do dekoracji
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 150 - 200 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 50 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 559.2 kcal / 2339.7 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 29.6 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 16.4 g
Sód 281.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...