Urządzenia i Akcesoria
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
6 sztuk
Składniki
Mini bezy Pavlova
-
300 g cukru
-
180 - 190 g białek (z 6 jajek, rozm. M), w temp. pokojowej
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka białego octu winnego (patrz wskazówka)
Krem Oreo®
-
100 g ciastek Oreo® plus dodatkowo 6 ciastek do dekoracji
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 - 200 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
50 g malin, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
281.9 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
2339.7 kJ /
559.2 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 godz. 30 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min