
Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka tatrzańska (TM6)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
20 porcji
Składniki
-
mąki krupczatki460 g
-
cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia140 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki230 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu60 g
-
żółtka2
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
jabłek np. Szarej lub Złotej Renety, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)2000 - 2100 g
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265.2 kcal /
1109.7 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
22.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto Pani Walewska
9 godz. 30 min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8 godz. 30 min
Pomarańczowe ciasto choinka
15 godz. 40 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2 godz. 40 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2 godz. 40 min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 godz. 45 min
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 godz.
Surówka z tartego selera z domowym majonezem (TM5)
10 min
Brioszka „korona” z likierem
5 godz.
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Szarlotka tradycyjna
2 godz. 20 min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min