Szarlotka tatrzańska (TM6)
TM6

Szarlotka tatrzańska (TM6)

4.7 (137 ocen)

Składniki

  • 460 g mąki krupczatki
  • 140 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 230 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 60 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2000 - 2100 g jabłek, np. Szarej lub Złotej Renety, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1109.7 kJ / 265.2 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
39.4 g
Tłuszcz
11.5 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Błonnik
3.3 g
Sód
22.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy