Urządzenia i Akcesoria
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
7 słoików
Składniki
-
1200 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych1200 g truskawek, świeżych
-
400 g cukru żelującego 3:1
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g oleju o neutralnym smaku (np. słonecznikowego lub kokosowego, patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
87.5 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
1249.9 kJ /
298.7 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
69.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Dżem malinowy
40 min
Syrop malinowy
1 godz. 25 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min