Getrüffelte Erdäpfelsuppe (vegan)

Getrüffelte Erdäpfelsuppe (vegan)

4.7 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geschält, halbiert, in Spalten geschnitten
    150 g
  • Lauch in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Olivenöl
    25 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2-3 cm)
    400 g
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
    4 geh. TL
    2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l), (vegan) (siehe Tipp)
  • vegane Sahne (z.B. Hafercuisine, Sojacuisine, Cashewcuisine)
    200 g
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Weißweinessig nach Geschmack
    ½ - 1 TL
  • Schwarzer Trüffel aus dem Glas nach Belieben
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 - 2 Prisen
  • Trüffelöl
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 230 kcal / 964 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 513 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...