Dinkelrisotto mit Eierschwammerl

Dinkelrisotto mit Eierschwammerl

4.5 77 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Dinkelreis
    200 g
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    80 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Steinpilze, getrocknet
    10 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen
  • Butter etwas mehr zum Anbraten
    20 g
  • Weißwein
    50 g
  • Wasser
    400 g
  • Salz
    1 TL
  • frische Eierschwammerl geputzt, je nach Größe halbiert oder geviertelt
    400 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen (5 mm)
    2
  • frische Petersilie gehackt
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 301 kcal / 1261 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...