Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 70 g Kürbiskernöl, etwas mehr zum Dekorieren
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 500 g Käferbohnen, aus der Dose abgespült und abgetropft
- 25 g Wasser
- 3 TL Majoran, getrocknet
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Salz
- 1 ½ TL Essig
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 719 kJ / 172 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 325 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Kapern-Ei Aufstrich
25 min
Melanzani-Rotwein-Relish
1h 30min
Linsenaufstrich
30min
Bohnen-Paradeis-Aufstrich
10 min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10 min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h
Liptauer
15min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Thunfischaufstrich mit Avocado
10 min
Rote-Rüben-Dip
15min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min