Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Käse, in Stücken, z.B. Tilsiter, Gouda, Emmentaler oder weicher Bergkäse
- 70 g Butter
- 160 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 400 g Maroni, gegart, geschält
- 60 g Buchweizen-Mehl
- 2 Eier (Größe M)
- 3 - 3 ½ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Wasser
-
400
g Rote Rüben, roh, in Stücken (2 cm)
lub 400 g Rote Rüben, gegart, in Stücken (2 cm) - 300 g Kartoffeln, mehlig, geschält, in Stücken (2 cm)
- 2 - 3 EL Öl
- 100 g Milch
- 3 EL Kren, frisch gerissen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3053 kJ / 730 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 2198 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1 Std. 30 Min
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1h 5min
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1 Std. 20 Min
Mühlviertler Leinölerdäpfel
15min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 Min
Butternusscreme mit Ofengemüse
1 Std. 20 Min
Maronicremesuppe (vegan)
45 Min
Kürbis-Lasagne
1h 45min
Kürbisrisotto
45 Min
Maronipressknödel
1h 50min
Rotkrautstrudel
1 Std. 10 Min
Überbackene Gemüse-Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1h 45min