Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme

Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme

4.7 110 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Käse in Stücken, z.B. Tilsiter, Gouda, Emmentaler oder weicher Bergkäse
    100 g
  • Butter
    70 g
  • Zwiebeln halbiert
    160 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2 - 3
  • Schnittlauch, frisch
    1 Bund
  • Maroni, gegart, geschält
    400 g
  • Buchweizen-Mehl
    60 g
  • Eier (Größe M)
    2
  • Salz
    3 - 3 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¾ TL
  • Wasser
    500 g
  • Rote Rüben, roh in Stücken (2 cm)
    400 g
    400 g Rote Rüben, gegart, in Stücken (2 cm)
  • Kartoffeln, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Öl
    2 - 3 EL
  • Milch
    100 g
  • Kren, frisch gerissen
    3 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 730 kcal / 3053 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 85 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 2198 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...