Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Suppengemüse (z. B. Karotten, Sellerie, Petersilienwurzel, Lauch), in groben Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- ½ cm Ingwer, frisch, in Scheiben
-
5
Stängel Liebstöckel, frisch
lub 3 TL Liebstöckel, getrocknet -
5
Stängel Petersilie, frisch
lub 3 TL Petersilie, getrocknet - 5 Wacholderbeeren
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 2 Gewürznelken
- 6 - 8 Pfefferkörner, schwarz
- 1 Stückchen Wakame Alge, getrocknet
- 3 TL Salz
- 1000 - 1500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 98 kJ / 23 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Haferflockensuppe
20min
Frittaten
30 Min
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Cremespinat mit Erdäpfeln und pochiertem Ei
50 Min
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3h 45min
Semmelknödel
50 Min
Gemüsefond/-suppe
50 Min
Gelber Fisolensalat
40min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55min
Reissuppe (Congee)
4h 5min
Risi-Bisi
30 Min