Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 clémentines, de préférence bio (zeste et jus)
- 100 g de sucre en poudre
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 5602 kJ / 1339 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 166 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Tłuszcz nasycony
- 44 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 135 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce caramel au café
45 min
Clémentines rôties, glace à l'amande
3h 45min
Curd à la framboise
15 Min
Carpaccio de fruits au sirop de fleur d'oranger
25 min
Kouign-amann à l'ail et au parmesan
3h 15min
Curd de clémentine
30 min
Pickles d'échalotes
15 Min
Tisane froide menthe, citron et orange
1 godz. 10 min
Poudre d'épluchures de pomme aux épices
50 min
Pâte à tartiner à la noix de pécan
30 min
Toffees aux amandes
1 godz. 45 min
Yaourt nature Mode Fermentation
12 godz. 10 min