![Baguette à la farine d'épeautre Baguette à la farine d'épeautre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C57D2AC-9AFF-4A14-8011-5D18B580F047/Derivates/598a96b4-05d8-4475-9b43-f35f1240af3f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 c. à café de sucre
- huile d'olive pour le Varoma
- 300 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de farine d'épeautre
- 1 ½ c. à café de sel
- 20 g de jus de citron fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2498.3 kJ / 596.7 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 119.7 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 781.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de seigle
5h
Pain de campagne
4 Std.
Pain complet
5h
Pains au maïs
3 Std. 20 Min
Pain de seigle
2hod. 40min
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain complet ultra-moelleux
2h 15 min
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Pain complet rapide
1 godz. 20 min
Pain cocotte seigle et épautre
2hod. 40min
Pain aux graines
5h