![Pain au maïs portugais Pain au maïs portugais](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9d326a50df9cedd41fb6d33083ddc478/Derivates/a68b9fc7d3472d64e610b5d1c72d3f026bdf817f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau minérale
- 500 g de farine de maïs précuits (masarepa), et un peu pour fariner
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine de seigle
- 100 g de farine de blé T55, et un peu pour fariner
- 15 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 13128.3 kJ / 3137.8 kcal
- Białko
- 91.7 g
- Węglowodany
- 644.6 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 80.9 g
- Sód
- 5886.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4h 15 min
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Petits pains au lait
1h 45 min
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3 Std.
Pain complet vapeur
4h
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10 min
Petits pains aux noix
4 godz. 30 min
Pain maison au maïs
2h 30 min
Pain au levain
17 Std.
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 godz. 20 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min