Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau minérale
- 500 g de farine de maïs précuit, et un peu pour fariner
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine de seigle
- 100 g de farine de blé T55, et un peu pour fariner
- 15 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 13128.3 kJ / 3137.8 kcal
- Białko
- 91.7 g
- Węglowodany
- 644.6 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 80.9 g
- Sód
- 5886.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Pain blanc en cocotte
3u. 15min
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10 min.
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Pain express au sésame
1h 15min
Pain maison au maïs
2h 30min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Crème glacée aux noix, crumble aux agrumes et à la lavande
17h 15min
Boule au cacao
6u. 20min
Yaourts maison
11 Std. 30 Min
Yaourt nature Mode Fermentation
12h 10min
Brioche au lait de coco
3h 10 min.