Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade

Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade

4.4 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
10 portions

Składniki

La couronne de pavlova
  • de sucre en poudre
    250 g
  • de blancs d'œufs (env. 6-7 blancs d'œufs), température ambiante
    200 g
  • de vinaigre
    1 c. à café
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de fécule de maïs
    10 g
Le coulis de framboises
  • de framboises fraîches
    200 g
    200 g de framboises surgelées
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de jus de citron
    20 g
La crème fouettée et le montage
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    500 g
  • grenade épépinée
    1
  • figues fraîches (opcjonalnie) coupées en quartiers
    2 - 4
  • de feuilles de menthe fraîche
    2 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 358.5 kcal / 1500.1 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 54.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...