Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de fraises, coupées en deux
- 800 g de sucre à confiture (avec pectine)
- le jus d'un citron jaune
- 3 fleurs de sureau
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 7439 kJ / 1778 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 430 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Confiture de myrtilles
1 godz. 45 min
Confiture de framboises
1h 5min
Confiture abricot-gingembre
1sa 55 dk
Confiture de fraises et de fleurs de sureau
35 min
Confiture de fruits rouges
1h
Confiture pêche et verveine
1h 5min
Confiture de fraises à la vanille
45 min
Confiture pomme et citron à la vanille
40 min
Confiture de pommes aux épices
45 min
Gelée de pomme
4h
Confiture figue-romarin
50 min
Confiture figue et vanille
40 min