Urządzenia i Akcesoria
Pasta kanapkowa z bobu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
250 g bobu, mrożonego250 g bobu, świeżego
-
1 ząbek czosnku
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g miodu
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
5 g płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
-
¼ pęczka koperku, świeżego plus dodatkowa ilość posiekanego koperku do dekoracji
-
40 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
ser feta pokrojony na kawałki, do dekoracji (ok. 50 g)
-
pieczywo do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
325.8 mg
Białko
10 g
Kalorie
864 kJ /
206.5 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
19.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hummus z bobu
1 godz.
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3 godz. 20 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Pasta z bakłażana
55 min
Chrupiąca sałatka ziemniaczana z ubijaną fetą
2 godz.
Twarożek ziołowy
10 min