Pasta kanapkowa z bobu

Pasta kanapkowa z bobu

4.3 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje

Składniki

  • 500 g wody
  • 250 g bobu, świeżego
    250 g bobu, mrożonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 10 g miodu
  • 25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 5 g płatków drożdżowych (patrz wskazówka)
  • ¼ pęczka koperku, świeżego plus dodatkowa ilość posiekanego koperku do dekoracji
  • 40 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • ser feta pokrojony na kawałki, do dekoracji (ok. 50 g)
  • pieczywo do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 325.8 mg
Białko 10 g
Kalorie 864 kJ / 206.5 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 19.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...