Hummer Thermidore
TM6

Hummer Thermidore

3.9 (7 ocen)

Składniki

  • 800 g Hummer, gekocht, aus der Schale gebrochen (siehe Tipp)
    lub 800 g Hummer, gegart, TK, aufgetaut, aus der Schale gebrochen (siehe Tipp)
  • 80 g Gruyère, in Stücken
  • 60 g Schalotten, halbiert
  • 50 g Butter, weich
  • 1 TL Limettenschale, abgerieben (opcjonalnie)
  • 20 g Mehl
  • 10 g Limettensaft
  • 50 g Weißwein, trocken
  • 1 TL Dijon-Senf
  • 150 g Sahne
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 50 g Crème fraîche
  • 1 TL Hummersuppenpaste (opcjonalnie)
    lub 1 Würfel Fischbrühe (für 0,5 l) (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2281 kJ / 545 kcal
Białko
49 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
34 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Błonnik
0.8 g
Sód
1797 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy