Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
800
g Hummer, gekocht, aus der Schale gebrochen (siehe Tipp)
lub 800 g Hummer, gegart, TK, aufgetaut, aus der Schale gebrochen (siehe Tipp) - 80 g Gruyère, in Stücken
- 60 g Schalotten, halbiert
- 50 g Butter, weich
- 1 TL Limettenschale, abgerieben (opcjonalnie)
- 20 g Mehl
- 10 g Limettensaft
- 50 g Weißwein, trocken
- 1 TL Dijon-Senf
- 150 g Sahne
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Crème fraîche
-
1
TL Hummersuppenpaste (opcjonalnie)
lub 1 Würfel Fischbrühe (für 0,5 l) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2281 kJ / 545 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1797 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1h
Trüffel-Parmesan-Ravioli
3h 30min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min
Mosaik-Lachs
7 Std. 30 Min
Forelle mit Sauce Hollandaise und Gemüse
50min
Sauce Béarnaise
20 min
Tomatenessenz
13h 30 min
Kalbsfilet mit Kräuterkruste und Selleriecreme
1h 45min
Croque Monsieur
20 min
Rinderhüftsteak mit Schmorzwiebel-Stampf und Sherry-Sauce
50min
Rinderfilet Strindberg mit Herzogin-Kartoffeln und Brokkoli
2h
Schwarze Spaghetti mit Parmesan-Sauce und Garnelen
45min