Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Sous-vide-Rinderfilet mit Süßkartoffelpüree und Marsala-Sauce
TM6

Sous-vide-Rinderfilet mit Süßkartoffelpüree und Marsala-Sauce

4.7 (145 ocen)

Składniki

  • 1300 g Wasser
  • 30 g Zitronensaft
  • 4 Scheiben Rinderfilet (à ca. 200 g, 3 cm dick)
  • 1 TL Salz
  • 1 Schalotte (ca. 40 g), halbiert
  • 70 g Butter, in Stücken
  • 80 g Marsala Wein
  • ¼ TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    lub ¼ Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • 600 g Süßkartoffeln, in Stücken (2-3 cm)
  • 100 g Sahne
  • 1 TL grüne Pfefferkörner, eingelegt, abgetropft
  • 1 - 2 EL Sojasauce
  • ½ TL Ingwer, gemahlen
  • ½ TL Knoblauch, gemahlen
  • 1 EL Butter zum Anbraten

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2770 kJ / 660 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Błonnik
4.9 g
Sód
891 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy