Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomaten-Salsa
- 60 g rote Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Strauchtomaten, halbiert
- 250 g Avocado, in Stücken
- 50 - 80 g Limettensaft
- 15 g Olivenöl
- ½ - 1 Jalapeño Chili, frisch, in Ringen, nach Geschmack
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
Steaks, Pimientos und Fertigstellung
-
800
g Rinderhüftsteaks, in 4 Steaks geschnitten
lub 800 g Rumpsteaks, in 4 Steaks geschnitten - ½ TL Salz zum Würzen
- Öl zum Braten
- Pfeffer zum Würzen
- 30 g Olivenöl
-
300
g Pimientos de Padrón
lub 300 g Snackpaprika -
½
TL Meersalz
lub ¼ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2148 kJ / 513 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 699 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch-Kichererbsen-Curry-Suppe
30 min
Möhrensalat
10 min
Croque Monsieur
20 min
Lachs mit Erdbeertopping
30 min
Pflaumen-Bulgur mit Honig-Speck
35min
Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen
1h
Weißer Spargel mit Aprikose und Ziegenkäse im Säckchen
1h
Spargelsalat mit Pumpernickel-Erde und wachsweichem Eigelb
35min
Speck-Zwiebel-Sahne-Dressing
10 min
Erdbeer-Feta-Stullen
10 min
Thunfischpizza quattro stagioni
1h
Salat mit gebratenen Garnelen
20 min