Entenbrust-Salat mit Balsamico-Blaubeer-Vinaigrette
TM6

Entenbrust-Salat mit Balsamico-Blaubeer-Vinaigrette

4.8 (111 ocen)

Składniki

  • 2100 g Wasser
  • 30 g Zitronensaft
  • 1 Entenbrust, mit Haut (ca. 400 g)
  • ½ TL Chinesisches Fünf-Gewürze-Pulver
  • 3 Prisen Salz
  • 1 TL Honig
  • 50 g Rotwein, trocken
  • 50 g Blaubeerkonfitüre
  • 1 EL Zucker
  • 20 g Balsamico, dunkel
  • 300 g junge Salatblätter der Saison, gemischt
  • 100 g Croûtons
  • 50 g Parmesan, gehobelt
  • 40 g Cashewkerne, geröstet, ungesalzen
  • 50 g rote Beeren, gemischt, frisch

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1986 kJ / 475 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
31 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy