Pizza au pesto de pistaches, fromage stracciatella et mortadelle

Pizza au pesto de pistaches, fromage stracciatella et mortadelle

4.3 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 parts

Składniki

La pâte à pizza
  • d'eau
    120 g
  • de levure boulangère fraîche
    2 - 3 g
  • de sucre en poudre
    ½ c. à café
  • huile d'olive extra vierge pour le saladier
  • de farine à pain
    200 g
  • de sel
    1 c. à café
Le pesto de pistaches
  • de parmesan coupé en morceaux (2-3 cm)
    20 g
  • de pistaches, salées et décortiquées
    90 g
  • gousse d'ail (opcjonalnie)
    ½
  • feuilles de basilic frais
    3
  • d'huile d'olive extra vierge
    40 g
La garniture
  • de fromage stracciatella de bufflone
    80 g
  • de mortadelle coupée en tranches
    60 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 526 kcal / 2200.8 kJ
Białko 19.5 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 44.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 384.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...