Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon, finely grated zest only
- 3 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 4 pinches ground black pepper, or to taste
- 20 g olive oil
- 900 g leg of lamb, boneless
- 200 g fresh green beans, trimmed
- 400 g potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 100 g turnips, quartered
- 200 g carrots, sliced (5 mm)
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1698 kJ / 406 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Beef Stroganoff
1h
Honeyed Chicken
25min
Layered Chicken Dinner
2h
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55min
Lamb Stew
50min
Bolognese Sauce
1h 15min
All-In-One 'Roast' Beef
1h 30min
Pollock with Potatoes, Savoy Cabbage and Citrus Sauce
1h
Mussels in spicy tomato sauce
45min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40min
Scrambled Eggs
10min
Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli
45min