Gaspacho de milho e jalapeño

Gaspacho de milho e jalapeño

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 doses

Składniki

  • grão de milho (4 maçarocas aprox.) (ver dica), mais q.b. p/ guarnecer
    400 g
  • tomate amarelo cortado em metades
    250 g
  • alho
    1 - 2 dentes de
  • malagueta jalapeño s/ sementes, cortada ao meio
    1 - 2
  • cebola cortada em metades
    140 g
  • lima s/ caroços, cortada em metades
    1
  • vinagre branco
    30 g
  • azeite
    100 g
  • sal
    1 - 1 ½ c. chá de
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • cubos de gelo
    200 g
  • queijo cheddar (opcjonalnie) amarelo, ralado p/ guarnecer
    50 g
  • Coentros só as folhas q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 227.2 kcal / 950.8 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 507.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...