Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g cogumelos morilles desidratados
- 20 g cogumelos pleurotus desidratados
- 800 g água, mais q.b. até perfazer 1000g
- 2 dentes de alho
- 50 g chalota
- 50 g manteiga
- 300 g mistura de cogumelos frescos, cortados em pedaços
- 50 g farinha
-
1 ½
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 ½ cubo de caldo de legumes - 1 c. sopa de vinho do Porto
- 50 g natas
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de sal
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 628 kJ / 150.1 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 39.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e amêndoa
35min
Creme de cogumelos
20 Min
Creme de cogumelos
30min
Creme de cogumelos
30min
Creme de curgete
40min
Creme de espargos e vieiras
45 Min
Vichyssoise de agrião
35min
Creme de couve-flor
45 Min
Creme de castanha e aipo
40min
Vichyssoise de espargos
40min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Creme de espargos com rolinhos crocantes
1 godz. 5 min