Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 1 c. sopa de folhas de tomilho
- 50 g chouriço cortado em rodelas
- 100 g polpa de tomate
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g massa tipo concha
- 500 g feijão-manteiga cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 974.2 kJ / 232.9 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 475.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40 min
Sopa de ovo
45 min
Quiche de presunto e camembert
1 godz.
Salada de arroz com atum
35 min
Lambaça
Brak ocen
Cogumelos recheados
40 min
Creme de marisco e champanhe coberto
1 Std. 5 Min
Mini pizas a vapor
1 godz.
Caldeirada de polvo
1 godz.
Miniquiches com base de fiambre
35 min
Caracóis
1 Std. 30 Min
One pot de massa com salsicha
30 min