Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g agrião, só as folhas
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 150 g alho-francês cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 600 g curgete c/ casca, cortada em pedaços
- 300 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - Sal q.b. p/ temperar
- 20 g manteiga
- 10 folhas de manjericão cortadas em pedaços
- Natas q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 488 kJ / 116.6 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 27.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e amêndoa
35 Min
Sopa de alface
35 Min
Creme de alface com camarão
50 menit
Creme de curgete e brócolos
35 Min
Creme de curgete
40 min
Creme de agrião e ervilhas
45 Min
Creme de couve-flor
45 Min
Creme de espinafres
40 min
Creme de brócolos e espinafres com ovo escalfado
1j
Creme de curgete e abóbora
50 menit
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35 Min