Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 400 g favas descongeladas
- 50 g cebola
- 4 dentes de alho
- 800 g água
- 50 g coentros
- 1 c. chá de sal
- 30 g azeite
- Croutons q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 899 kJ / 215 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nabiças e feijão branco
35 min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 min
Sopa de alface
35 min
Sopa de feijoca com agrião
40 min
Aveludado de agrião
35 min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de feijão branco e nabiças
50 min
Sopa de agriões
40 min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de nabiças
35 min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 min