Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ovos
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros
- 100 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 1500 g água
- 1 pitada de sal
- Fatias de pão alentejano q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 954.6 kJ / 228.2 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 104.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de beldroegas e tomate
50 Min
Canja de conquilhas
2 godz. 20 min
Creme de coentros
30min
Açorda de poejos
40min
Caldo de pato com noodles e nabiças
50 Min
Ensopado de borrego
1 Std.
Farófias
20min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Caldo de bacalhau
30min
Caldo de coentros
1h 20min
Sopa de cação
40min
Açorda de marisco
30min