Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ovos
- 3 dentes de alho
- 20 g coentros
- 100 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 1500 g água
- 1 pitada de sal
- Fatias de pão alentejano q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 954.6 kJ / 228.2 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 104.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tomate seca com pão
1h 25min
Açorda de marisco
30 min
Favas com chouriço
45 min
Farófias
20 min
Creme de coentros
30 min
Favada
55 Min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 min
Soufflé de atum
1 Std. 15 Min
Sopa de beldroegas e tomate
50 min
Sopa de cação
40 min
Caldo de borrego com hortelã
50 min
Sopa de agrião com ovo cozido
45 min