Wersje kompatybilne
Traditional gluten free French vanilla canelé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted to brush
- 1 vanilla pod, seeds scraped
- 50 g dark rum
- 200 g caster sugar
- 100 g gluten free flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 729.7 kJ / 174.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 58.5 mg
Alternatywne przepisy
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5 min
Chocolate and strawberry domes
51h
Traditional French chocolate canelé
49h
Gluten free focaccia bread
1h
Black tahini
20 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 min
Gluten-free cinnamon doughnuts
25 λεπτ.
Ginger fluff
50 Min
That's a wrap (Noni Jenkins)
55 Min
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Mini carrot and almond cakes
1h 25min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
12h 30min