Urządzenia i Akcesoria
Traditional gluten free French vanilla canelé
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 49 godz. 5 min
12 portions
Składniki
-
milk450 g
-
salted butter plus extra melted to brush50 g
-
vanilla pod seeds scraped1
-
dark rum50 g
-
caster sugar200 g
-
gluten free flour100 g
-
eggs2
-
egg yolks2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
58.5 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
729.7 kJ /
174.4 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
24.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Almond shortcrust pastry
35 min
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 godz. 20 min
Lemon Tiramisu
6 godz. 25 min
Pimm's sabayon with strawberries
20 min
Beetroot carpaccio with burrata
1 godz. 25 min
Orange liqueur zabaglione
15 min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2 godz. 25 min
Chocolate berry baked Alaska
8 godz. 20 min
Steamed orange puddings
1 godz. 25 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 godz. 10 min