Wersje kompatybilne
Traditional gluten free French vanilla canelé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted to brush
- 1 vanilla pod, seeds scraped
- 50 g dark rum
- 200 g caster sugar
- 100 g gluten free flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 729.7 kJ / 174.4 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 58.5 mg
Alternatywne przepisy
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11hod. 20min
Chocolate and strawberry domes
51h
Ham and cheese canelé
49h
Blackberry vinegar chocolate truffles
17sa
Traditional French chocolate canelé
49h
Gluten free Viennesse whirl mince pies
1h 45min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 Std. 30 Min
Gwinganna nut and seed bread
3 Std. 25 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1h 20min