Traditional gluten free French vanilla canelé

Traditional gluten free French vanilla canelé

4.8 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 49 godz. 5 min
12 portions

Składniki

  • milk
    450 g
  • salted butter plus extra melted to brush
    50 g
  • vanilla pod seeds scraped
    1
  • dark rum
    50 g
  • caster sugar
    200 g
  • gluten free flour
    100 g
  • eggs
    2
  • egg yolks
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 58.5 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 729.7 kJ / 174.4 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 24.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...