Rye seed loaf
TM6 TM5 TM31

Rye seed loaf

3.7 (3 oceny)

Składniki

Rye starter

  • 480 g filtered water
  • 200 g rye flour
  • 50 g Mother sourdough starter (see Tips)

Bread

  • extra virgin olive oil, to grease
  • 30 g mixed seeds of choice, plus extra to sprinkle
  • 500 g baker's flour (see Tips)
  • 10 g salt
  • 120 g warm water, plus extra water to spray
  • ice cubes (approx. 10)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
971.1 kJ / 231.2 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
39.4 g
Tłuszcz
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
4.7 g
Sód
311.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy