Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 480 g filtered water
- 200 g rye flour
- 50 g Mother sourdough starter (see Tips)
Bread
- extra virgin olive oil, to grease
- 30 g mixed seeds of choice, plus extra to sprinkle
- 500 g baker's flour (see Tips)
- 10 g salt
- 120 g warm water, plus extra water to spray
- ice cubes (approx. 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 971.1 kJ / 231.2 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 311.9 mg
Alternatywne przepisy
Seeded bread loaf
3 Std. 20 Min
Buttermilk bread
2 godz.
Five seed bread
1 Std. 50 Min
Mother sourdough starter
108 Std. 20 Min
Caraway rye bread
18h 20min
Rye sourdough starter powder
24 Std. 10 Min
Rustic bread
2 godz.
Rye sourdough baguettes
27 Std. 20 Min
Mick's ciabatta rolls
21h 20min
Gin and juniper berry marmalade
1h 30 min
Spelt bread rolls
1hod. 45min
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min