Rye seed loaf

Rye seed loaf

3.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 28 godz. 10 min
12 portions

Składniki

Rye starter
  • filtered water
    480 g
  • rye flour
    200 g
  • Mother sourdough starter (see Tips)
    50 g
Bread
  • extra virgin olive oil to grease
  • mixed seeds of choice, plus extra to sprinkle
    30 g
  • baker's flour (see Tips)
    500 g
  • salt
    10 g
  • warm water plus extra water to spray
    120 g
  • ice cubes (approx. 10)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 311.9 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 971.1 kJ / 231.2 kcal
Tłuszcz 3.6 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 39.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...