Urządzenia i Akcesoria
Rye seed loaf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 28 godz. 10 min
12 portions
Składniki
Rye starter
-
filtered water480 g
-
rye flour200 g
-
Mother sourdough starter (see Tips)50 g
Bread
-
extra virgin olive oil to grease
-
mixed seeds of choice, plus extra to sprinkle30 g
-
baker's flour (see Tips)500 g
-
salt10 g
-
warm water plus extra water to spray120 g
-
ice cubes (approx. 10)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
311.9 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
971.1 kJ /
231.2 kcal
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan tiramisu
3 godz. 20 min
Sourdough Starter Discard Crackers
45 min
Basic nut butter
30 min
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 godz. 30 min
Fig and walnut bread
3 godz. 20 min
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min
Baked beans
13 godz. 25 min
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Sourdough pizza base
3 godz. 5 min
Mother sourdough starter
108 godz. 20 min