Wersje kompatybilne
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g milk
- 60 g salted butter, cut into pieces
- 20 g white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 egg
- 500 g plain flour
- 1 tsp salt
Ricotta filling
- 500 g ricotta (see Tips)
- 50 g white sugar
- 80 g dark chocolate chips
- 40 g candied citrus peel (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 egg yolk, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1210.5 kJ / 288.2 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 275.6 mg
Alternatywne przepisy
Summer ice cream cake
4 godz. 50 min
Hazelnut Bavarian
6h 25min
Pineapple Upside Down Cake
1 godz. 15 min
Little piggy faces
2h 30 min
Rosewater madeleines
30min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2 godz.
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h
Mango pudding
12h 15min
Chocolate custard mille feuille
8h 15min
Mocha and hazelnut ice cream with toasted marshmallows
18h 30min
Nougat
3h 45min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min