Wersje kompatybilne
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g milk
- 60 g salted butter, cut into pieces
- 20 g white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 egg
- 500 g plain flour
- 1 tsp salt
Ricotta filling
- 500 g ricotta (see Tips)
- 50 g white sugar
- 80 g dark chocolate chips
- 40 g candied citrus peel (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 egg yolk, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1210.5 kJ / 288.2 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 275.6 mg
Alternatywne przepisy
Steamed lemon cake
2 Std. 20 Min
Rugalach
1 Std. 55 Min
Yoyo slice
2 Std. 30 Min
Ciabatta olive sticks
2 Std. 5 Min
Almond pastry
25 Min
Marble cake
2h
Alphabet cupcakes
25 Std. 30 Min
Spanish flan
7h 55 min
Pickled fruit salad with honey labne
27 Std. 20 Min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 godz.
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1h 40min
Easy brioche
1 Std. 50 Min