Urządzenia i Akcesoria
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 portions
Składniki
Dough
-
milk230 g
-
salted butter cut into pieces60 g
-
white sugar20 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
egg1
-
plain flour500 g
-
salt1 tsp
Ricotta filling
-
ricotta (see Tips)500 g
-
white sugar50 g
-
dark chocolate chips80 g
-
candied citrus peel (see Tips)40 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
egg yolk lightly beaten1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
275.6 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1210.5 kJ /
288.2 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kourabiedes (Greek moon biscuits)
1 Std.
Steamed chocolate cake with whipped cream
1 Std. 10 Min
Aloha Carrot Cake
1 Std. 20 Min
Gerbeaud Cakes (Metric)
1 Std. 20 Min
Focaccia
2 Std. 5 Min
Rustic bread
2 Std.
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26 Std. 15 Min
Milk Chocolate Panna Cotta with Mango and Banana Marmalade
2 Std. 15 Min
Apricot liqueur
30 Min
Chocolate Gingerbread Cookies (Metric)
2 Std. 15 Min
Hazelnut Bavarian
6 Std. 25 Min
Delizie al Limone (Lemon Crinkle Cookies) Metric
1 Std. 30 Min