Caramel peach brioche

Caramel peach brioche

4.8 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 portions

Składniki

Brioche
  • white sugar
    50 g
  • lemon peel only, no white pith
    1
  • milk
    120 g
  • unsalted butter
    30 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • egg
    1
  • baker's flour
    320 g
  • sea salt
    ½ tsp
Caramel sauce
  • white sugar
    250 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • water
    30 g
  • lemon juice
    1 tsp
  • unsalted butter
    30 g
Assembly
  • cream cheese softened
    120 g
  • baker's flour to dust
  • cinnamon sugar to sprinkle
    1 tbsp
  • yellow peach ripe, unpeeled, stone removed and cut into 12 wedges
    1
  • flaked almonds toasted (see Tips)
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 524.8 kcal / 2195.8 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 22.9 g
Węglowodany 73.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Sód 203.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...