Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 200 g di farina tipo 00
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a cubetti
- 500 g di acqua
- 300 g di asparagi a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di porri a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di ricotta ben scolata
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2421.3 kJ / 578.8 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 603 mg
Alternatywne przepisy
Quiche di spinaci e speck
2h
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Girelle di sfoglia con crema di zucca e speck
2h 15min
Torta salata asparagi e provola
1h 30min
Torta salata radicchio e robiola
2 Std. 30 Min
Frittata di agretti
1h
Quiche radicchio e speck
2 Std. 30 Min
Quiche con pere, salvia e Fontina
1h 10min
Torta pasqualina (senza glutine)
2h
Torta salata ai funghi
1h 30min
Crostata salata tricolore
1h 30min
Torta salata porri e bietole
1h 30min