Torta salata asparagi e ricotta
TM6 TM5 TM31

Torta salata asparagi e ricotta

4.7 (106 ocen)

Składniki

Pasta brisèe

  • 200 g di farina tipo 00
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale

Ripieno

  • 80 g di Parmigiano Reggiano a cubetti
  • 500 g di acqua
  • 300 g di asparagi a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di porri a listarelle
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 100 g di ricotta ben scolata
  • 1 uovo

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2421.3 kJ / 578.8 kcal
Białko
19.2 g
Węglowodany
43.5 g
Tłuszcz
37.5 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Błonnik
3.5 g
Sód
603 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy