Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
De dag ervoor
- 80 g comté kaas, in blokjes gesneden
- 500 g water
- 900 g witloof, Belgisch, (6 tot 8 stronken, afhankelijk van de grootte), harde kern verwijderd
- 40 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes gesneden
- 2 knoflookteentjes, geschild en ontkiemd
- 40 g bloem
- 400 g melk
- zout
- gemalen peper
- gemalen nootmuskaat, aan te passen aan de smaak
- 6 - 8 sneetjes gekookte ham
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1695 kJ / 406 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolognesesaus
1 Std. 15 Min
Macaroni met ham en kaas
1 Std. 20 Min
Stoofpotje van Aubrac
17h 30min
Aardappel- en spruitjespuree
40 min
Mosselen met frietjes
45 min
Waterzooi van kip
1 godz.
Koninginnenhapje
55min
Aardappelgratin
No ratings
Gorgonzola spread
No ratings
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 min
Slowcooken kalfsstoofpot
2 Std. 10 Min
Met honing geglazuurde wortelen
30 min