Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 teentje knoflook
- 50 - 100 g uien
- ½ - 1 tl zout
- 30 g olie
- 50 - 100 g Thaise rode currypasta
- 200 g kokosmelk
- 200 g water
- 400 g bloemige aardappelen, geschild, in hapklare stukken gesneden
- 100 g wortelen, in hapklare stukken gesneden
- 600 g kipfilets ontveld , in stukjes (3 cm) gesneden
- 150 g diepvriesdoperwten
- 2 - 3 takjes verse koriander, alleen de blaadjes, om te garneren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1914 kJ / 459 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Thaise rode curry
1h
Ovenschotel van scampi en vermicelli
30 dk
Griekse varkensstoofpot
45 min
Kip garam masala
50 min
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1 godz. 30 min
Spaanse risotto
40 min
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30 dk
Chilli con carne
35 min
Kipfilets pizzaiola
55 min
Karamel varkensvlees
45 min
Op Griekse wijze gebakken vis met bulgur
1 godz. 30 min
Viscurry
35 min