Wersje kompatybilne
Tartine con tonno sottovuoto, cipolle in agrodolce e crema di formaggio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tonno
- 1600 g di acqua
- 2 fette di tonno fresco (da 150 g cad. e alte 1-2 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Cipolle in agrodolce
- 100 g di aceto bianco
- 100 g di vino bianco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di zucchero
- 15 g di sale
- 400 g di cipolle rosse di Tropea, pulite e ben asciutte, tagliate in spicchi
Crema di formaggio
- 80 g di formaggio fresco spalmabile
- 50 g di yogurt naturale bianco, non zuccherato
- 5 fili di erba cipollina fresca, tritata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Terminare la preparazione
- 12 fettine di pane casereccio
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 628.3 kJ / 150.2 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 726.3 mg
Alternatywne przepisy
Caponata (TM6)
1 godz. 30 min
Risotto carciofi e speck
40 dk
Torta di pere e limoni canditi (TM6)
3h
Besciamella
15 Min
Calamari ripieni di cous cous e gamberoni sottovuoto
1sa
Pesto di melanzane
10 Min
Tartare di palamita con cipolle caramellate, miele e succo di limone
50 dk
Pesto mandorle e basilico
10 Min
Pesto di zucchine e basilico
20 dk
Gelo di anguria
3h 30min
Besciamella
15 Min
Cipolle caramellate (400-500 g)
50 dk