
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g water
- 500 g whole chicken legs (approx 2 whole chicken legs), with skin, boneless
- ½ tsp salt
- 3 slices fresh ginger
- 1 spring onion cut in 4 cm length
- 2 garlic cloves
- 3 tbsp chilli oil
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp vinegar
- 1 tsp sugar
- 2 dried chillies deseeded, cut in 1 cm length
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- ½ tsp sesame oil dark (roasted)
- 1 sprig fresh coriander leaves only, to garnish
- 1 pinch white sesame seeds toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 327 kcal / 1372 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Węglowodany
- 4 g