Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dipping Sauce
- 1 garlic clove
- 2 Tbsp dark soy sauce
- 1 Tbsp water
- ½ Tbsp brown rice vinegar
- ½ Tbsp sesame oil
- 1 spring onion, thinly sliced (5 mm)
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp toasted sesame seeds
- 1 pinch dried chilli flakes
Pajeon
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 90 g plain flour
- 2 Tbsp cornflour
- ½ tsp fine sea salt
- 180 g water
- vegetable oil, for frying
- 10 spring onions, halved lengthways
- 250 g large, raw prawns
- 1 fresh red chilli, thinly sliced
- 2 large eggs, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2568 kJ / 612 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Mapo tofu
15min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5min
Korean Ginseng Chicken
1óra 10p
Wholemeal Mantou
1h
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
1h 15 min
Korean Ramen with Tofu
50 min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 Std. 30 Min
Bulgogi (Pan-fried Marinated Beef)
1h 20min