Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dipping Sauce
- 1 garlic clove
- 2 Tbsp dark soy sauce
- 1 Tbsp water
- ½ Tbsp brown rice vinegar
- ½ Tbsp sesame oil
- 1 spring onion, thinly sliced (5 mm)
- 1 tsp caster sugar
- 1 tsp toasted sesame seeds
- 1 pinch dried chilli flakes
Pajeon
- 2 garlic cloves
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 90 g plain flour
- 2 Tbsp cornflour
- ½ tsp fine sea salt
- 180 g water
- vegetable oil, for frying
- 10 spring onions, halved lengthways
- 250 g large, raw prawns
- 1 fresh red chilli, thinly sliced
- 2 large eggs, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2568 kJ / 612 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Braised Yee Mee
30 min
Mango on Coconut Sticky Rice
55min
Miso Carbonara Udon
25min
Chai Buey
1 godz. 45 min
Hotteok (Sweet Filled Pancakes)
1 Std. 50 Min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Korean Egg Bread
30 min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 min
Char Siu Pastries
6h 10min
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
1 Std. 15 Min
Homemade Pandan Kaya
55min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25min