Vietnamese Lemongrass Pork Strips

Vietnamese Lemongrass Pork Strips

4.1 74 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
3 portions

Składniki

  • pork shoulder fillets cut in thin strips
    300 g
  • salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • cooking oil
    20 g
  • garlic cloves smashed
    2
  • fresh lemongrass cut in thin slices
    1 stalk
  • water
    1 tsp
  • fish sauce
    1 tsp
  • light soy sauce
    1 tsp
  • dark soy sauce
    ¼ tsp
  • sugar
    1 tsp
  • lime juice only
    1
  • bird's eye chilli (chilli padi) (opcjonalnie) cut in thin slices
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 261 kcal / 1092 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 893 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...