Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pork shoulder fillets, cut in thin strips
- ¾ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 20 g cooking oil
- 2 garlic cloves, smashed
- 1 stalk fresh lemongrass, cut in thin slices
- 1 tsp water
- 1 tsp fish sauce
- 1 tsp light soy sauce
- ¼ tsp dark soy sauce
- 1 tsp sugar
- 1 lime, juice only
- 1 bird's eye chilli (chilli padi), cut in thin slices (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 893 mg
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25min
Sweet and sour pork ribs
40min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1 Std. 5 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Green Chillies With Pork Belly
25min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min