Vietnamese Lemongrass Pork Strips
TM6

Vietnamese Lemongrass Pork Strips

4.1 (64 oceny)

Składniki

  • 300 g pork shoulder fillets, cut in thin strips
  • ¾ tsp salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 20 g cooking oil
  • 2 garlic cloves, smashed
  • 1 stalk fresh lemongrass, cut in thin slices
  • 1 tsp water
  • 1 tsp fish sauce
  • 1 tsp light soy sauce
  • ¼ tsp dark soy sauce
  • 1 tsp sugar
  • 1 lime, juice only
  • 1 bird's eye chilli (chilli padi), cut in thin slices (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1092 kJ / 261 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
0 g
Sód
893 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy