Urządzenia i Akcesoria
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
3 portions
Składniki
-
pork shoulder fillets cut in thin strips300 g
-
salt¾ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
cooking oil20 g
-
garlic cloves smashed2
-
fresh lemongrass cut in thin slices1 stalk
-
water1 tsp
-
fish sauce1 tsp
-
light soy sauce1 tsp
-
dark soy sauce¼ tsp
-
sugar1 tsp
-
lime juice only1
-
bird's eye chilli (chilli padi) (opcjonalnie) cut in thin slices1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
893 mg
Białko
18 g
Kalorie
1092 kJ /
261 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Taiwanese three cup chicken
20 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Oil-free honey chicken wings
50 min
Ginger sesame oil chicken
25 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
Green Chillies With Pork Belly
25 min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min