Urządzenia i Akcesoria
Braised Duck With Sour Plum Sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
8 portions
Składniki
-
duck with skin and bone, cut in pieces (4 cm)800 g
-
ginger juice50 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)30 g
-
oyster sauce30 g
-
dark soy sauce50 g
-
light soy sauce30 g
-
sour plum sauce homemade or store-bought250 g
-
dark brown sugar50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
885 mg
Białko
19 g
Kalorie
1305 kJ /
312 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Spring onion pork ribs
1 godz.
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1 godz. 5 min
Drunken Herbal Prawns
4 godz. 55 min
Pineapple Pork Ribs
1 godz. 10 min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 godz.
Mushroom Meat Sauce
50 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1 godz. 10 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
Sweet and sour pork ribs
40 min