Braised Duck With Sour Plum Sauce

Braised Duck With Sour Plum Sauce

4.1 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
8 portions

Składniki

  • duck with skin and bone, cut in pieces (4 cm)
    800 g
  • ginger juice
    50 g
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    30 g
  • oyster sauce
    30 g
  • dark soy sauce
    50 g
  • light soy sauce
    30 g
  • sour plum sauce homemade or store-bought
    250 g
  • dark brown sugar
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 885 mg
Białko 19 g
Kalorie 1305 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...