Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed Chicken
- 1000 g chicken, (half chicken), with skin and bone
- ½ tsp salt
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig spring onion
- 800 g water
Green Ginger Sauce
- 70 g fresh ginger, smashed (see tips)
- 30 g spring onions, cut in pieces (4 cm)
- 60 g cooking oil
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 tsp sugar
Toppings
- 1 sprig spring onion, thinly sliced, to garnish
- 1 fresh red chilli, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1454 kJ / 347 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 449 mg
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Pumpkin Chicken Brown Rice
50 Min
Hand Ripped Cabbage
20 Min
Cooking White Rice
25 Min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 Min
Hainanese chicken and rice
1 Std. 50 Min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 godz. 30 min
Stir fried broccoli with carrot
15 Min
Lemonade
5 Min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30 min
Steamed Chicken Essence
1h 10 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min