Steamed Chicken With Green Ginger Sauce

Steamed Chicken With Green Ginger Sauce

4.7 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
5 portions

Składniki

Steamed Chicken
  • chicken (half chicken), with skin and bone
    1000 g
  • salt
    ½ tsp
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    1 tbsp
  • spring onion
    1 sprig
  • water
    800 g
Green Ginger Sauce
  • fresh ginger smashed (see tips)
    70 g
  • spring onions cut in pieces (4 cm)
    30 g
  • cooking oil
    60 g
  • chicken stock powder homemade or store-bought
    1 tsp
  • salt adjust to taste
    1 pinch
  • sugar
    1 tsp
Toppings
  • spring onion thinly sliced, to garnish
    1 sprig
  • fresh red chilli thinly sliced, to garnish
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 347 kcal / 1454 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 449 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...