Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed Chicken
- 1000 g chicken, (half chicken), with skin and bone
- ½ tsp salt
- 1 tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1 sprig spring onion
- 800 g water
Green Ginger Sauce
- 70 g fresh ginger, smashed (see tips)
- 30 g spring onions, cut in pieces (4 cm)
- 60 g cooking oil
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 tsp sugar
Toppings
- 1 sprig spring onion, thinly sliced, to garnish
- 1 fresh red chilli, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1454 kJ / 347 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 449 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Pepper Chicken
1 Std. 45 Min
Ginger Pork
25 min
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Montreal Steak Seasonning Blend
5 min
Lotus Seeds With Lily Bulb Dessert Soup
Brak ocen
Duck Confit Parmentier Maple-Scented
15h 55 min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1h 30 min
Hot and Sour Pineapple Rice
1h 15 min
Braised Sea Cucumber With Roast Pork
Brak ocen
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30min
Cooking White Rice
25 min
Hand Ripped Cabbage
20min