Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g potatoes, cut in cubes (2 cm x 2 cm)
- 1000 g water
- 20 g cooking oil
- 50 g onions, cut in halves
- 3 stalks curry leaves, deveined
- 1 green chilli, deseeded, sliced
- 1 tomato, cut in wedges
- 1 tbsp chilli paste
- 1 tsp salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953 kJ / 228 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 595 mg
Alternatywne przepisy
Idli
15 Std. 40 Min
Ghee Roasted Chicken
1 godz. 15 min
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min
Dashi - Japanese stock
Brak ocen
Paneer
4 Std. 5 Min
Paneer tikka pizza
2 godz.
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Mutton Peratal
1h 25min
Vegetable Sambar
35min
Rasam
20min
Mango Lassi
5 min