Steamed Pepper Chicken
TM6 TM5

Steamed Pepper Chicken

3.8 (8 ocen)

Składniki

  • 15 g white peppercorns
  • 60 g fresh ginger, cut in slices
  • 2 whole chicken legs (approx. 600 g), preferably free-range chicken, rinsed, patted dry with kitchen paper
  • ⅛ tsp salt
  • 1 tsp toasted sesame oil
  • 1 ½ tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
  • 1200 g water

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1667 kJ / 398 kcal
Białko
52 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
2 g
Sód
426 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy