Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g white peppercorns
- 60 g fresh ginger, cut in slices
- 2 whole chicken legs (approx. 600 g), preferably free-range chicken, rinsed, patted dry with kitchen paper
- ⅛ tsp salt
- 1 tsp toasted sesame oil
- 1 ½ tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1667 kJ / 398 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 426 mg
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Stir Fried French Beans
15 min
Steamed Chicken With Herbal Liqueur
2 godz.
Steamed Chicken Essence
1 godz. 10 min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 godz. 30 min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30 min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1 godz. 30 min
Ginger Pork
25 Min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45 min
Braised Rice Wine Fish
20min
Hakka Rice Wine Chicken
1h 25min
Cantonese Steamed Fish
40 min