Steamed Pepper Chicken

Steamed Pepper Chicken

3.9 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 portions

Składniki

  • white peppercorns
    15 g
  • fresh ginger cut in slices
    60 g
  • whole chicken legs (approx. 600 g), preferably free-range chicken, rinsed, patted dry with kitchen paper
    2
  • salt
    ⅛ tsp
  • toasted sesame oil
    1 tsp
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    1 ½ tbsp
  • water
    1200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 398 kcal / 1667 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 426 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...