
Urządzenia i Akcesoria
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
300 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania (ok. 2 l)
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
10 g cukru
-
10 g soli
-
40 g sody oczyszczonej
-
sól gruboziarnista do posypania (patrz wariant)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
171.1 kcal /
716 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
38.7 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
395.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Bułki na piwie z cheddarem
3 godz. 15 min
Ciabatta
4 godz. 40 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Turecki płaski chleb
2 godz.
Plecione bułki z makiem
14 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Precle
1 godz.
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min