Urządzenia i Akcesoria
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
300 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania (ok. 2 l)
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
10 g cukru
-
10 g soli
-
40 g sody oczyszczonej
-
sól gruboziarnista do posypania (patrz wariant)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
395.4 mg
Białko
5.7 g
Kalorie
716 kJ /
171.1 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
38.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 godz. 45 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Bawarski chleb preclowy
2 godz.
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Chleb tygrysi
4 godz.
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Francuska bagietka
3 godz. 50 min