Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
TM6 TM5

Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)

3.5 (100 ocen)

Składniki

  • 300 g wody, letniej, plus dodatkowa ilość do gotowania (ok. 2 l)
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 2 łyżeczki suchych drożdży
  • 500 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 10 g cukru
  • 10 g soli
  • 40 g sody oczyszczonej
  • sól gruboziarnista, do posypania (patrz wariant)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
716 kJ / 171.1 kcal
Białko
5.7 g
Węglowodany
38.7 g
Tłuszcz
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Błonnik
1.2 g
Sód
395.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy