Ogórki w zalewie curry (TM5)

Ogórki w zalewie curry (TM5)

4.7 80 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 słoików

Składniki

  • 1400 g ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcówkami
  • 1000 g wody
  • 250 g octu, białego 10%
  • 200 g cukru
  • 20 g soli
  • 4 łyżki curry, mielonego
  • 4 łyżeczki ziaren gorczycy
  • 2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
  • 6 liści laurowych, suszonych

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 196.2 kcal / 821 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 45.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 1307.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...