
Urządzenia i Akcesoria
Ogórki w zalewie curry (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 słoików
Składniki
-
1400 g ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
1000 g wody
-
250 g octu, białego 10%
-
200 g cukru
-
20 g soli
-
4 łyżki curry, mielonego
-
4 łyżeczki ziaren gorczycy
-
2 łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
6 liści laurowych, suszonych
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
196.2 kcal /
821 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
45.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
1307.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka szwedzka
3 godz. 40 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM6)
3 godz. 30 min
Mizeria do słoików (TM6)
2 godz. 25 min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6 godz. 30 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3 godz. 30 min
Mizeria do słoików (TM5)
2 godz. 25 min
Ogórki w zalewie gyros (TM5)
6 godz. 30 min
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 min
Pikle z krojonej cukinii (TM6)
48 godz. 25 min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48 godz. 25 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1 godz.
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min