
Urządzenia i Akcesoria
Ogórki w zalewie gyros (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
5 słoików
Składniki
-
ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcówkami1400 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki200 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
wody200 g
-
octu, białego 10%180 g
-
cukru180 g
-
oleju50 g
-
przyprawy kebab-gyros30 g
-
soli15 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
321.7 kcal /
1346 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
54.9 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
1274 mg