
Urządzenia i Akcesoria
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
7 słoików
Składniki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
4 ząbki czosnku przekrojone na pół
-
2000 g ogórków gruntowych średniej wielkości
-
1200 g wody
-
300 g octu 10%
-
260 g cukru
-
100 g musztardy francuskiej
-
3 łyżki soli
-
1 łyżka białej gorczycy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
236.2 kcal /
988.1 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
55.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
3192.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska