Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 4 ząbki czosnku, przekrojone na pół
- 2000 g ogórków gruntowych, średniej wielkości
- 1200 g wody
- 300 g octu, 10%
- 260 g cukru
- 100 g musztardy francuskiej
- 3 łyżki soli
- 1 łyżka białej gorczycy
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 988.1 kJ / 236.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 3192.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 Std. 10 Min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25 min
Pikle
1 Std. 20 Min
Sałatka zimowa
1 godz. 40 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 Std. 30 Min
Marynowane papryki
55 min
Sałatka szwedzka
3hod. 40min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 Min
Sok z ciemnych winogron
40 min
Ketchup z cukinii
1 godz.
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min