
Urządzenia i Akcesoria
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
7 słoików
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
ząbki czosnku przekrojone na pół4
-
ogórków gruntowych średniej wielkości2000 g
-
wody1200 g
-
octu 10%300 g
-
cukru260 g
-
musztardy francuskiej100 g
-
soli3 łyżki
-
białej gorczycy1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
236.2 kcal /
988.1 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
55.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
3192.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska