Rolada z sera żółtego

Rolada z sera żółtego

4.5 54 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
35 porcji

Składniki

  • sera żółtego np. gouda, edam, w jednym kawałku
    500 g
  • wody plus dodatkowa ilość do roztopienia sera (ok. 2 l)
    400 g
  • jajka
    3
  • szynki, w plastrach pokrojonej na 3 cm kawałki
    150 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    120 g
  • ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    80 g
  • serka topionego typu Złoty Ementaler, podzielonego na kawałki
    200 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • szczypiorku posiekanego
    3 - 4 łyżki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 116 kcal / 485.4 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 0.7 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Sód 245.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...