
Urządzenia i Akcesoria
Rolada z sera żółtego
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 45 min
35 porcji
Składniki
-
sera żółtego np. gouda, edam, w jednym kawałku500 g
-
wody plus dodatkowa ilość do roztopienia sera (ok. 2 l)400 g
-
jajka3
-
szynki, w plastrach pokrojonej na 3 cm kawałki150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki80 g
-
serka topionego typu Złoty Ementaler, podzielonego na kawałki200 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
szczypiorku posiekanego3 - 4 łyżki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
116 kcal /
485.4 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
9.9 g
Węglowodany
0.7 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Sód
245.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska