
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g sera żółtego np. gouda, edam, w jednym kawałku
- 400 g wody plus dodatkowa ilość do roztopienia sera (ok. 2 l)
- 3 jajka
- 150 g szynki, w plastrach pokrojonej na 3 cm kawałki
- 120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
- 200 g serka topionego typu Złoty Ementaler, podzielonego na kawałki
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 3 - 4 łyżki szczypiorku posiekanego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 116 kcal / 485.4 kJ
- Białko
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Sód
- 245.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masło z boczkiem i cebulką
55 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
1 godz. 55 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min