Rolada z sera żółtego
TM6 TM5

Rolada z sera żółtego

4.4 (48 ocen)

Składniki

  • 500 g sera żółtego, np. gouda, edam, w jednym kawałku
  • 400 g wody, plus dodatkowa ilość do roztopienia sera (ok. 2 l)
  • 3 jajka
  • 150 g szynki, w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 80 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
  • 200 g serka topionego, typu Złoty Ementaler, podzielonego na kawałki
  • 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 - 4 łyżki szczypiorku, posiekanego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
485.4 kJ / 116 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
0.7 g
Tłuszcz
9.9 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Błonnik
0.2 g
Sód
245.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy