
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g ogórków gruntowych, nieobranych, z odciętymi końcówkami
- 2 łyżki soli kamiennej, do przetworów
- 5 - 7 ząbków czosnku, przekrojonych na pół
- 2 - 3 łyżki koperku, świeżego, posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 274 kJ / 65.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 2799.4 mg
Alternatywne przepisy
Marmolada z całych jabłek
3h
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM6)
122 godz. 20 min
Ogórki w zalewie gyros (TM6)
6h 30min
Ogórki w zalewie gyros (TM5)
6h 30min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25 min
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM5)
45min
Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
15min
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6)
45min
Borówki pod kruszonką
50 min
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1h
Islandzki sernik na zimno z jagodami
6h 30min
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2h