Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g ogórków gruntowych, nieobranych, z odciętymi końcówkami
- 2 łyżki soli kamiennej, do przetworów
- 5 - 7 ząbków czosnku, przekrojonych na pół
- 2 - 3 łyżki koperku, świeżego, posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 274 kJ / 65.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 2799.4 mg
Alternatywne przepisy
Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
15min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)
45min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2 Std. 45 Min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2hod. 40min
Tarte buraczki do słoików (TM5)
2h 30min
Świąteczne choinki brownie
2u. 50min
Ozdoby z piernika
3 Std. 40 Min
Duszona młoda kapusta
45min
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM6)
122 godz. 20 min
Tarta z krojonymi owocami (TM6)
5h 30min
Słodki kalendarz adwentowy
1h 20min
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2h 30min